10-20 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Hold hunden varm!

Hvorfor dekken til hunden?

Om du selv skal være utendørs over lengre tid kan du forberede du deg på dette: Pass på å bruke egnede klær og sko for å beskytte mot vind og vær. Hvis du skal trene hunden din i skog og mark under vanskelige værforhold kan selv din hund ha godt nytte av beskyttende lag. Et hundedekken holder hunden varm og tørr og beskytter mot kald vind. Mange av våre dekken har dessuten refleksdetaljer som gjør at din hund er synlig i mørket.

Varme beskytter hundens muskler

Hvis man bruker et varmt dekken i forbindelse med utendørsaktiviteter beskytter dette hundens muskler mot rask nedkjøling. Et dekken er lett å ta på etter at hunden har vært i fysisk bevegelse. Det kan være lurt å ha et tynt dekken på hunden ved oppvarming og eventuelt ta det av når det er tid for å starte treningen. Velg et dekken med god passform som ikke hindrer hunden fra å røre på seg, hoppe eller leke. For noen hunder kan det være vanskelig å finne et passende dekken, for eksempel raser som er brede over brystet. Pomppa har en spesiell utformet passform som sitter godt på de fleste hunderaser.

Småhunder og hunder med tynn pels fryser mest

Ulike hunder har ulike former for å regulere varmen. En liten hund med tynnere pels fryser selvfølgelig mer enn en stor hund med tykk pels. Hvor godt hunden din tåler kulden kan også avhenge av alder og fysikk og selvfølgelig blir både du og hunden varmere desto mer dere rører på det. Tenk bare på hvor kald du blir når du står stille, på samme måten blir hunden også kald uten bevegelse. Da kan det være bra å ha med et dekken eller teppe som du kan vende om.

Musti pexels-photo-191353

Tegn på at hunden fryser?

Hold hunden varm og tørr

Selv om det ikke er kaldt kan det regne. Bløt pels er hverken kult for deg eller for hunden, spesielt ikke når man kommer inn i huset. En bløt pels som ikke tørkes ordentlig kan gjøre at hunden får sopp i huden. Du kan forebygge dette ved å ha en regnjakke slik at hunden holder seg tørr hele spaserturen. Du kan også forebygge gjennom å være klar med absorberende håndklær hjemme. Varm og tørr er mye bedre enn kald og bløt. Er det veldig ruskete ute? Beskytt hunden med en helhetlig jakke som beskytter hele veien ned over beina.

Beskytt hundens poter

Enkelte hunder fryser på potene på vinteren. Veisalt kan irritere tredeputene og gjøre at enkelte under kjenner ubehag. Det er viktig at man alltid vasker og tørker hundens poter ordentlig etter hver spasertur. Kontroller også tredeputene. Om de virker tørre finnes det potesalve som lindrer tørrheten. Salven fungerer også som forebyggende. Merker du at din hund ikke vil gå på alle potene finnes det hundesko som løser dette. Det kan hende hunden må vende seg til å bruke skoene i en periode, med litt øving pleier det å gå strålende.

Hundedekken – funksjonelt eller fashion?

Nå for tiden finnes det moderne hundeklær som holder like høy kvalitet som menneskers funksjonsklær. Materialet sitter godt på og står i mot kulte, vann og møkk. At plagget er fint er dessuten bare et pluss.

 

Musti hurtta-soderskar-4183-Edit_x700

Viktig informasjon

Det er ikke tillatt å la hunden være ensom i bilen om det er fem minusgrader eller kaldere ute. Selv varmegrader vil kjennes kaldt om hunden må sitte stille i en bil.

Kilde: Musti

Publisert: 18.01.2018 10:21 Forfatter: Harriet Sederholm