10-20 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Restefest!

Restefest!

Julefeiringen etterlater seg alltid masse rester, men etter dagevis med tradisjonell julemat kan det være fristende med nye og spennende smaker.

Er du av typen som synes det er kjedelig å kaste mat? Det trenger du heller ikke gjøre. Bruk restene etter julemiddagen til å lage smakfull juletapas og inviter venner og kjente til skikkelig romjulshygge.

 

Pepperkaker med blåmuggost

Julen er full av tradisjoner og pepperkaker er en av de. Overrask gjestene dine med smakfull blåmuggost på de tradisjonelle pepperkakene.

pepperkaker 1

 

  1. Visp eggene og sukkeret til du får en luftig eggedosis. Smelt sirup og smøret i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt. Bland sammen det tørre og ha det i kjelen. Elt deigen ferdig der. La deigen hvile kaldt en god stund. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
  2. Sett stekeovnen på 200°C. Ta fram en stekeplate med bakepapir og forskjellige pepperkakeformer.
  3. La deigen ligge i kjøleskapet og ta bare ut litt og litt som du arbeider med. Det er lettere å kjevle små leiver av den store deigen. Ta passende biter og kjevle på et lett melet bord. Kjevle ut til passe tykkelse (ca 0,3 cm) og stikk ut kaker med formene.
  4. Legg pepperkakene over på stekeplaten. Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er. Avkjøl delene på en flat rist.

 

Juleskinke med chiliappelsin

Spicy juleskinke utenom det vanlige? Denne deilige varianten av den tradisjonelle juleskinken, gjør romjulens selskaper til en eksotisk og smakfull opplevelse! Oppskriften er for 4 personer.

 

pepperkaker 2

1. Skrell og skjær appelsinene i tynne fileter. Rens chilien for frø og finhakk den. Bland sammen appelsinfileter, chili og ruccula.

2. Legg skinkeskivene utover et fat og ha over salatblandingen eller legg litt appelsinsalat på en og en skinkeskive , brett rundt og fest med en tannpirker. Server!

 

Lefseruller

Lefseruller er veldig enkelt og ikke minst kjempegodt, og her får du virkelig brukt opp det du måtte ha av rester etter julemiddagen. Legg på rester av pinnekjøtt, ribbe eller julepølser og kombiner med deilige smøreoster, sterk sennep og friske urter. Her er det kun fantasien som setter grenser! Oppskriften er for 6 personer.

pepperkaker 3
  1. Smør lefsene med rødbetsalat, legg på skiver av rull og strø over timian.
  2. Rull sammen og del lefserullen i skrå “kubber”.

 

Kilde: www.tine.no og www.matprat.no

Publisert: 28.12.2015 09:18