10-20 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Varm deg på en vintersuppe!

Varm deg på en vintersuppe!

 

Når gradestokken kryper nedover og dagene blir kortere er det godt å kunne ha noe å varme seg på. Ikke noe varmer så godt som rykende fersk suppe på kalde vinterdager.

Det er enkelt, sunt og veldig, veldig godt, enten du lager til deg selv eller inviterer til suppefest med gode venner! Og med enkle ingredienser og små triks i ermet kan suppen bli en skikkelig smaksopplevelse. Suppe er leken mat og her kan du fint eksperimentere med råvarer du allerede har liggende i skapet. Både gulrøtter, blomkål, erter og løk er perfekt til å lage suppe av. Lek deg med smaker og ingredienser så skal du se at en ellers så enkel rett blir en skikkelig fulltreffer i vinterkulda.

suppe

 

Suppegryte med asiatisk smak

Kategori Sunn                                                                                        Vanskelighetsgrad Enkel                                                            

Tid 20–40 min                                                                                  

Suppe kan være uhyre raskt å tilberede. Har du et kvarter til rådighet, kan du lage deg en varmende, mettende og velsmakende suppe. Lager du suppen med buljong eller kraft, renskåret, magert svinekjøtt og fyller på med masse grønnsaker, får du også en mager og næringsrik suppe.

             

    Ingredienser

                                                                     

                      

Slik gjør du:

  1. Varm olje i en panne eller wok. Tilsett chili og karri og la dette surre litt før kjøttet tilsettes. Fres kjøttet raskt under omrøring og ha over i en kjele. Tilsett vann og buljong og kok opp.
  2. Fres grønnsaker lett i to omganger i pannen/woken og ha over i gryten. Småkoke suppen i ca. 5 minutter og smak evt. til med litt salt.

Serveres gjerne med brød.

 Oppskrift fra matprat.no

Publisert: 16.02.2016 11:01